maanantai 26. maaliskuuta 2012

Gluteeniton vuokaleipä

Tulen nyt pikaisesti hehkuttamaan tänne, että sain töitä! :) Vihdoin, eihän tässä olla oltukkin kun jo puolitoistavuotta sairauslomalla tuon mahan takia ja sen aiheuttamien ahdistusten ja paniikkihäiriöiden.

Kun kävin töissä sairaana, en syönyt sen 8 tunnin aikana yhtään mitään. Koska pelkäsin niiden kamalien mahakramppien iskevän sitten töissä. Voitte kuvitella kuinka kamalaa oli olla töissä, kun oli kamala nälkä, maha kurni, pää särki ja voimat olivat ihan loppu. Silti sitä jaksoin parisen kuukautta. Loppujenlopuksi tajusin, ettei tässä ole mitään järkeä ja otin lopputilin ja sainkin sitten sairauslomaa. 

Tänään söin ensimmäistä kertaa julkisella paikalla! Eli töissä. Oli tosin hieman outoa ja vähän jännää, että tuleeko se maha kipeäksi. Ei tullut :)
Söin 2 banaania sen normaalin 8 tunnin työpäivän aikana. Onhan se vähän, mutta tosi suuri saavutus minulta! 
Ensin tosin söin vain puolikkaan banaanin jne. 
Voi kuulostaa teidän korvaanne oudolta ;) Tai, että jollain oikeasti on tälläiset ongelmat.

Olen niin onnellinen, kun alkaa vihdoin elämä palata raiteilleen ja elämä vaikuttaa normaalilta nuoren naisen elämältä. 


Tehtiin poikaystävän kanssa ensimmäistä kertaa gluteenitonta vuokaleipää. Tuli aivan sairaan hyvää! En olisi ikinä uskonut, että noin hyvää siitä saataisiin ensimmäisellä kerralla.
Pilkoin sen paahtoleivän kokoisiin paloihin ja pakastan. Koska en itse syö niin paljon vielä leipää, että tuon kerkisin syömään ennenkuin homehtuu. 



Gluteeniton vuokaleipä  
4dl vettä
½dl öljyä
25g hiivaa
1tl suolaa
1 pkt (500g) semperjauhoseosta

Me tehtiin muuten ohjeen mukaan, mutta vettä laitettiin hieman vhemmän, lisättiin joukkoon puoli rkl hunajaa, ja semper jauhot loppuivat joten käytettiin finax vähäproteiinista jauhoseosta (4dl semper ½ finax) Näitä voi sitten tietenkin itse soveltaa miten tahtoo :) 
Voi mm. lisätä juustoraastetta, auringonkukansiemeniä, porkkanraastetta jne.

- M
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti